In 2018 is de eerste editie van Modelspoor Tilburg gehouden, in de oude Wagenmakerij waar tot 2011 de NS Hoofdwerkplaats gevestigd was. Een plek met een enorme spoorweghistorie. De eerste editie van Modelspoor Tilburg is een groot succes geweest en erg druk bezocht. Tientallen verenigingen hebben hun modelbanen gedemonstreerd en voor de modelspoorhobbyist was alles te vinden om zijn of haar collectie nog mooier te maken. Er waren exposanten uit heel Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.  

 

Naast alle exposanten en demonstraties is er ook veel aandacht voor de bijzondere geschiedenis van de  Spoorzone. Er zijn rondleidingen die verzorgd worden door de Stadsgidserij Tilburg. Tijdens de rondleidingen ontdekt u de Spoorzone en komt u op plekken die anders voor publiek gesloten blijven. Uiteraard met uitleg over de rijke geschiedenis van de Spoorzone. Er zijn verhalen van oud-werknemers van de NS hoofdwerkplaats te zien en te horen. Deze oud-medewerkers helpen ook mee met de organisatie van Modelspoor Tilburg. Ook is er een foto-expositie over de geschiedenis van de Spoorzone. Hier leest u meer over de geschiedenis van dit bijzondere gebied.

 Lees hier meer over de Tilburgse Spoorzone: https://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorzone_(Tilburg)

 

In 2020 wordt Modelspoor Tilburg gehouden op 26 september. Dit jaar met nog meer ruimte voor deelnemers en exposanten om alles wat te maken heeft met modelspoor te demonstreren en aan te bieden aan de liefhebber. 

Wilt u zich inschrijven, dat kan via deze link. Heeft vragen neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier hieronder in te vullen. 

 

Modelspoor Tilburg richt zich niet alleen op de modelspoorhobbyist. Maar ook  op geïnteresseerden uit Tilburg en omgeving die meer willen weten over de Spoorzone of kennis willen maken met modelspoor. Of gewoon als leuk dagje uit. Iedereen is welkom, van jong tot oud. 

 

 

 

Contact